55+ - godine (ni)su vane

Film

Dokumentarni film “55+” je priča o 55 ljudi starijih od 55 godina. U kadru ćemo Vam dati točno onoliko sekundi koliko imate godina. U tom kratkom vremenu dobit ćete priliku da nam predstavite svoju priču… I kažete nam koja Vam je minuta bila najvažnija…

Protagonisti filma bit će sudionici projekta “55+”. 55 osoba – muškaraca, žena, zaposlenih, nezaposlenih, umirovljenih, različitih u svojim životnim iskustvima i stavovima – sve ih povezuje činjenica da imaju 55 ili više godina. U filmu ćemo ih pratiti od trenutka prvog okupljanja na projektu “55+”, preko sudjelovanja na radionicama projekta, do kazališne predstave “55+” koju zajedno stvaraju, te neke od njih u svakodnevnim životnim situacijama.

Protagonistima ćemo postaviti neka od sljedećih pitanja: Što je sretan završetak, vjerujete li u njega? Kako zamišljate kraj, zadnju minutu? Koja je najintenzivnija minuta vašeg života? Pričajte o minuti koju biste htjeli zaboraviti, a nikako ne možete. Koliko ima minuta vašega života o kojima ne možete govoriti… Ili to ne želite? Koliko je još života u vama? Za što vrijedi živjeti? Da možete vratiti vrijeme, što biste u svom životu promijenili?

Protagoniste filma snimit ćemo u specifičnim prostorima koji im nešto posebno znače, javnim ili privatnim, kako bi u kratkom vremenu koje imaju opisali sami sebe bez da ih netko procjenjivački opisuje izvana. Prikazat ćemo ih u njihovoj svakodnevnici, njezinoj punini ili pak praznini, u krugu najmilijih ili same. Svi stariji od 55 godina koji se odluče sudjelovati u projektu dobit će priliku da poruče nešto javnosti te da pokažu svu živost koja se krije u njima unatoč godinama i minutama koje prolaze.